Nota de prensa

Turisme convida 12 ciutats creatives de la UNESCO a compartir la cultura de l'arròs

19/09/2020

- Turisme Comunitat Valenciana, en col·laboració amb el municipi de Dénia, convida a homenatjar la paella des del Brasil, Mèxic, Colòmbia, l'Equador, l'Iran, el Japó i els Estats Units
- Organitza actes i jornades entorn d'aquest plat internacional en cases regionals i CEVEX de França i l'ArgentinaTurisme Comunitat Valenciana, en col·laboració amb el municipi de Dénia, ha convidat 12 ciutats de la Xarxa de Ciutats Creatives de la Gastronomia de la Xarxa UNESCO a compartir la cultura de l'arròs i acostar-se a la Comunitat Valenciana amb motiu d'aquest homenatge a la paella.

Restauradors i restauradores de ciutats del Brasil (Belém, Parati i Florianópolis), Mèxic (Ensenada), Colòmbia (Popayán), l'Equador (Portoviejo), l'Iran (Rasht), el Japó (Tsuruoka), els Estats Units (Tucson i San Antonio) i Espanya (Dénia i Burgos) elaboraran paelles i plats amb l'arròs com a ingredient comú, una preparació que també es gravarà en vídeo per a difondre-la.

Al costat d'aquesta xarxa UNESCO, també diferents cases regionals i centres valencians en l'exterior (CEVEX), com el de París i les ciutats de Mendoza i Córdoba, a l'Argentina, organitzen actes i jornades entorn de la paella amb motiu d'aquest World Paella Day.

Hi destaca aquesta actuació, en què participen ciutats creatives de la UNESCO, així com la celebració d'un seminari web que va tindre lloc divendres passat i que va girar entorn de la paella i la cultura de l'arròs, així com la nova campanya 'Cuina. Comparteix. Viu', l'objectiu de la qual és animar a cuinar, degustar i viure l'experiència de la cultura de l'arròs en qualsevol racó de la Comunitat Valenciana.

Aquest 20 de setembre se celebra el Dia Mundial de la Paella, un esdeveniment creat per a reivindicar-ne l'origen a la Comunitat Valenciana i vincular l'impacte promocional del World Paella Day al paisatge de muntanya, mar i horta de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, bressol d'una cultura gastronòmica arrossera singular.