Nota de prensa

El Consell col·labora amb la Fundació Asindown per a impulsar la formació i la inserció laboral d'aquestes persones en el sector turístic valencià

25/09/2020

- Turisme Comunitat Valenciana destinarà 70.000 euros a través d'un conveni de col·laboració
- Mitjançant el projecte PREPARA-T es faran cursos de cuina en la Xarxa de CdT de 800 hores de formació, així com jornades informativesEl Consell ha autoritzat la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i la Fundació Asindown de la Comunitat Valenciana per al foment, durant l'any 2020, de la formació de persones amb síndrome de Down per a la seua inserció laboral en el sector turístic de la Comunitat Valenciana.

Per mitjà d'aquest acord, Turisme Comunitat Valenciana destinarà 70.000 euros per a impulsar el projecte PREPARA-T, el qual permetrà dur a terme accions formatives en la Xarxa de Centres de Turisme (CdT) de la Comunitat.

En concret, es faran dos cursos de cuina, un en el CdT de València i un altre en el CdT de Castelló, de 800 hores de formació cada un d'aquests. Així mateix, aquest projecte permetrà impartir jornades informatives en la resta de centres de la Xarxa de CdT de la Comunitat Valenciana.

Un dels objectius de Turisme Comunitat Valenciana és vetlar per la qualificació professional dels recursos humans del sector turístic valencià. D'aquesta manera, amb aquest acord es pretén obtindre, per mitjà d'una formació exclusiva, el millor resultat personal de cada participant perquè les empreses interessades obtinguen la millor qualitat en els seus serveis.

Les persones participants en el curs compten amb perfils amb dificultat per a la inserció laboral i, per això, s'han posat en marxa cursos específicament adaptats a les seues necessitats pedagògiques, que els acostaran més a la inserció laboral i a la inclusió social.