Nota de prensa

Colomer subratlla que l'hostaleria de la Comunitat Valenciana ha liderat l'aplicació dels protocols de seguretat contra la COVID-19

15/10/2020
Colomer subratlla que l"hostaleria de la Comunitat Valenciana ha liderat l"aplicació dels protocols de seguretat contra la COVID-19

- Destaca "l'esforç de disciplina i treball del sector per generar un espai i un missatge de confiança i garantia per als consumidors"
- El secretari autonòmic de Turisme i el president de Conhostur han presentat la II campanya "D'ací, consumeix local, dona suport al que és nostre"El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha subratllat que "l'hostaleria de la Comunitat Valenciana ha liderat la posada en marxa dels protocols de seguretat contra la COVID-19", i que "es tracta d'un sector que mereix el respecte i la consideració de la resta de sectors de l'economia valenciana, per haver afrontat els protocols de seguretat amb el rigor amb què ho ha fet".

Per a Colomer, "el sector de l'hostaleria ha fet un esforç de disciplina i de donar seguretat als consumidors i ha sabut generar un espai i un missatge de confiança i garantia en aquest moment tan complicat".

"L'hostaleria de la Comunitat Valenciana s'ha posicionat com un sector que ha demostrat la seua capacitat de remuntar, lluitar i conviure amb la malaltia", ha assenyalat.

El secretari autonòmic de Turisme ha fet aquestes declaracions després de la presentació de la segona edició de la campanya "D'ací, consumeix local, dona suport al que és nostre", un projecte d'impuls a la gastronomia de proximitat que forma part de les accions de col·laboració del conveni de Turisme Comunitat Valenciana i la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur).

Francesc Colomer ha presentat la campanya juntament amb el president de Conhostur i de la Federació d'Hostaleria de València, Manuel Espinar, i el president de l'Associació de Comerciants del Mercat de Colón, Steve Anderson.

Per a Colomer, "és imprescindible fer costat al sector, empatitzar i fer polítiques positives". El secretari autonòmic de Turisme també ha volgut mostrar el seu suport a la iniciativa de Conhostur: "Hem de responsabilitzar-nos en allò que dissenye el sector i en allò que siga més positiu per a la nostra economia".

"L'aposta per allò que és nostre i pel turisme de proximitat és un encert", ha recalcat Colomer, que ha afegit que "aquesta campanya és una de les millor valorades per Turisme".

En aquest context, ha declarat que "des del Consell hem d'escoltar el sector i, des del rigor i des de la serietat, estudiar la proposta que fan per a conviure d'una manera fiable amb la situació que ens toca viure".

II edició de la campanya "D'ací"

La segona edició de la campanya "D'ací, consumeix local, dona suport al que és nostre" torna als establiments d'hostaleria de la Comunitat Valenciana del 15 d'octubre a l'1 de novembre.

Després de l'èxit de la campanya impulsada per primera vegada a l'estiu, ara congrega més de 90 plans gastronòmics i enològics per a invitar el client local a disfrutar i redescobrir els plats més característics de la Comunitat, preparats pels excel·lents professionals del sector hostaler valencià.

Més de 60 establiments de Castelló, València i Alacant hi han aportat desenes d'experiències, que van del menú estrela Michelin a l'enoturisme, i entre les quals s'inclouen opcions per al 'tardeo', tastos o aperitius.

La pàgina web (consulteu ací) presenta totes les alternatives classificades, a més d'oferir l'oportunitat de triar la província en què els consumidors i les consumidores podran disfrutar de receptes basades en productes autòctons i maridades amb vins valencians.

Taula redona per a analitzar la situació actual

Després de la presentació de la campanya, hi ha hagut una taula redona moderada per la periodista Silvia Soria en la qual s'ha analitzat la situació que viu l'hostaleria en el context de la pandèmia de COVID-19, la importància de la connexió entre el productor, la gastronomia i el món del vi i la posada en valor d'iniciatives per a promocionar el consum del producte local.

En la taula redona han participat Raúl Resino, xef i propietari de Restaurante Raúl Resino (*Michelin); Luis Valls, cap de cuina del restaurant El Poblet (** Michelin); Francisco Cano, del restaurant El Xato (*Michelin) d'Alacant i Mercedes Menor, presidenta de la Federació d'Enoturisme de la Comunitat Valenciana.

Arxius relacionats