Organismes

Portals

Twitter

Seguir a @palauGVA

Multimedia

Enllaços

Novetats

« Ves enrere

EQUIP EUROPEU DE RESPOSTA AL CORONAVIRUS

Relacions amb la UE i l'Estat

EQUIP EUROPEU DE RESPOSTA AL CORONAVIRUS

La Comissió Europea està treballant en tots els fronts per a donar suport als esforços per atallar el brot de coronavirus (COVID-19). Això inclou una coordinació contínua amb els Estats membres per a compartir informació, avaluar les necessitats i garantir una resposta coherent a escala de la UE.

La Comissió també ha creat un equip de coordinació a nivell polític, compost per cinc comissaris responsables dels àmbits més afectats (gestió de la crisi, salut, fronteres, mobilitat i aspectes macroeconòmics)

El paper de la Comissió consisteix principalment a ajudar els Estats membres a fer front a la crisi, proposant recomanacions per a portar una línia comuna d'actuació.

La Comissió vol evitar que els Estats membres adopten mesures descoordinades o contradictòries que, en última instància, vagen en detriment dels esforços comuns per a combatre aquest brot. Per consegüent, la coordinació i les recomanacions són necessàries en els àmbits de la salut pública, però també del transport, el control de les fronteres, el mercat interior i el comerç.

S'ha activat el mecanisme de coordinació de crisi de la Comissió (ARGUS) i el Comité de Coordinació de Crisi es reuneix periòdicament per a crear sinergies entre tots els departaments i serveis competents de la Comissió i de les agències de la UE.

Més informació