Visualització de contingut web

Pla de col·laboració ciutadana

Objectiu: La proposta del procés de participació ciutadana en el Pla Vega Renhace ens proporcionarà l'escenari adequat perquè la població del Baix Segura aborde en el seu territori un procés de reflexió entorn de situacions d'emergència climàtica viscudes en diferents períodes de temps; i la necessitat de buscar les solucions conjuntament entre tots els agents implicats a la comarca per a aconseguir una comunitat resilient, pròspera econòmicament i amb una alta qualitat de vida.

La presa de consciència de la ciutadania de la comarca sobre la realitat del territori i la seua relació amb un entorn en risc pel canvi climàtic requereix una reordenació i planificació del mateix basat en processos participatius, és a dir, la necessitat en la cerca de solucions conjuntes als problemes comuns.

Actuacions: El pla estava previst que s'estructurara en quatre jornades a realitzar en els municipis de Almoradí, Dolores, Orihuela i Guardamar del Segura.

Per causa de la pandèmia per COVID-19 i la declaració de l'estat d'alarma el procés participatiu continuarà amb les rondes previstes però a través de diverses eines telemàtiques: videoconferències massives, sessions de treball virtuals i finalment votació dels projectes. Video explicatiu Veure més.

1a Sessió: 12 de març a Dolores

Identificació de les febleses, amenaces, fortaleses i oportunitats

2ª Sessió: 05 de mayo, online

Definició de prioritats a curt, mitjà i llarg termini
3ª Sessió: 20 de maig, online
 
Propostes i revisió dels projectes sorgits en el procés
4ª Sessió: 09 de juny, online Presentació dels projectesCol·laboradors: Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica (DG de Participació Ciutadana), Foundation for Louisiana, Creu Roja d'Alacant, Universitat Miguel Hernández, Universitat de València i Universitat d'Alacant.