T'interessa

Portals

Enllaços

Tauler d'anuncis

Ves enrere COMUNITAT VALENCIANA: MÉS UNIÓ EUROPEA

COMUNITAT VALENCIANA: MÉS UNIÓ EUROPEA

Des del 4 fins al 13 de maig la Comunitat Valenciana, és més Europa que mai .Estem ja de ple en la celebració de la Setmana Europea, amb tota una sèrie d'actes celebrats per la Generalitat i les distintes conselleries i organismes institucionals.

El dia 9 de maig -dia de la Unió Europea - tindrà lloc el principal acte institucional, durant el qual s'atorgaran els premis del concurs "Pintem l'Europa que volem ". Els guanyadors rebran el premi de mans del M.H. President de la Generalitat Ximo Puig.

Eixe mateix dia tendrà lloc una representació del grup de teatre Erasmus Escena Oberta de la Universitat de València, així com la lectura del relat guanyador del concurs 30 anys Erasmus Mes Europa Mes Futur.

A més, els següents actes estaran oberts a la ciutadania pel que invitem totes les persones interessades:

València va acollir els primers actes el dia 4 de maig amb el 'Any Europeu del Patrimoni Cultural : una mirada valenciana', en el Centre del Carme, on es poden conéixer els estudis més recents sobre el patrimoni cultural valencià. Un esdeveniment que compta amb l'autorització d'ús del logo de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural.

Durant la setmana del 5 al 13 de maig, el Palau de la Generalitat estarà obert a totes les valencianes i els valencians. El magnífic Pati Gòtic serà el centre de totes les activitats programades. L'oficina d'Europe Direct Comunitat Valenciana en la ciutat de València es traslladarà allí per a poder atendre el públic. I al mateix temps tindrà lloc l'exposició dels dibuixos participants en els concursos "Pintem l'Europa que volem", coorganitzat per les conselleries d'Hisenda i Educació, i "30 anys Erasmus= + Europa +Futur".

Així mateix es projectaran els curtmetratges EU&me, diversos vídeos sobre el Voluntariat Europeu de l'IVAJ, i també sobre exemples de projectes finançats per fons europeus a la Comunitat Valenciana.

Alacant també serà seu de diferents actes commemoratius durant la Setmana Europea .El Dia 8 a les 10:00 h en el Centre San Juan de l'Associació pro-Discapacitados Psíquics d'Alacant (APSA ) tindrà lloc un taller en què participarà la directora general de Relacions amb la UE de la Generalitat, Daria Terrádez.

En esta activitat es destacaran els símbols i el lema de la Unió Europea i els drets que tenim com a ciutadans de la UE. El tema central serà la diversitat gastronòmica en la Unió com a expressió cultural. La Delegació del Consell a Alacant (Av. Doctor Gadea,10) obrirà les seues portes als visitants i des de l'oficina d'Europe Direct Comunita t Valenciana,es facilitarà material informatiu i promocional sobre la UE.

El dia 9 de maig a les 18h "La ràdio de la Universitat Miguel Hernández (UMH) retransmet en directe un programa especial amb motiu del Dia De des de la Delegació del Consell d'Alacant en col·laboració amb Europe Direct Comunitat Valenciana.

En este espai intervindran, entre altres, Joan Calabuig Rull, delegat del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes, María  Teresa Pérez Vázquez, vicerectora de Relacions Institucionals de la UMH, així com la vicerectora adjunta de Relacions Internacionals per a accions de mobilitat de la Universitat Miguel Hernández, María África Martínez Poveda.

Ràdio UMH es pot seguir a través dels dials següents: 99,50 a Alacant i Elx, 101,30 a Orihuela i 105,40 a Altea, en internet des del blog http://radio.umh.es/, en Tunein, així com en l'aplicació oficial de la UMH per a Android i IOS"

 

A Castelló, Alacant i València, el SERVEF ha preparat diverses jornades, en diferents horaris segons el municipi, on informaran -prèvia inscripció- de les oportunitats i possibilitats de treballar a Europa,enmarcades dins de la XARXA EURES.

Vos esperem a tot@s